BINNENKORF

BINNENKORF

De mantel waaruit we de decoratie uitlaseren schuift over een bijzonder robuuste binnenkorf.

De binnenkorf zorgt voor een optimale verbranding en een perfecte weergave van het ontwerp op de mantel. Het is ook mogelijk om een andere mantel op de binnenkorf te plaatsen.

Door de afstand tussen het brandende hout en de mantel wordt het ontwerp perfect uitgelicht.

Alle elementen van de binnenkorf zijn gemaakt uit staal van 2mm of dikker. De bodem wordt steeds uitgevoerd in roestvrij staal van 3mm.

 

DE DESIGNERS

Nochless is opgericht door Dries en Sven. Het is een licht ontvlambare mix van een grafisch vormgever en een ingenieur, waar de gekste ideeën uit voortkomen.

Op een dag besloten ze dat het tijd was om eens 'iets' te doen. Wat dat zou worden werd pas na enkele pintjes, wat brandwonden en een paar lasogen duidelijk.

Bij de eerste vuurkorven werd het ontwerp nog met een wipzaagje uitgesneden. Na een klacht in verband met geluidsoverlast werd beslist om het allemaal wat professioneler aan te pakken.

Intussen wordt er gebruik gemaakt van moderne lasercutters. De montage is echter nog steeds het resultaat van twee zwoegende mannen die nadien graag naast het resultaat de kwaliteit uittesten.

BURN BABY BURN!

Enkele tips voor een geslaagde avond bij de Nochless vuurkorf.

Plaatsing

 • De vuurkorf komt goed tot zijn recht als deze in volledige duisternis geplaatst wordt. Let er dus op dat deze niet onder een spot of op een verlichte plaats staat.
 • De Nochless vuurkorven zijn beter tegen wind bestand dan de meeste vuurkorven. Toch raden wij aan om ze zo veel als mogelijk uit de wind te plaatsen. Hoe minder wind, hoe minder rook.
 • Uit de bodem zal af en toe as vallen. Plaats de vuurkorf daarom niet op een brandbare of kwetsbare ondergrond. Indien u een asplaat onder de korf plaatst is de ondergrond optimaal beschermd. 
 • Plaats de vuurkorf niet naast de inkom van een gebouw. Indien u dit wel doet let er dan op dat de rook niet naar binnen waait.

Aansteken

 • Steek uw vuurkorf best een half uur voor het evenement aan. Na een half uur zal deze reeds goed branden en is de rookontwikkeling minimaal.
 • Gebruik een aanmaakblokje en leg dat boven één van de openingen in de bodemplaat. Plaats wat fijn hout op en rond het aanmaakblokje, stapel het op een manier waardoor er veel lucht tussen kan. Plaats hierboven enkele grotere blokken. U kan het hout gemakkelijk schikken tegen de ringen aan de zijkant.
 • Als de vuurkorf brandt mag u deze volledig vullen met hout.

Hout

 • Gebruik uitsluitend blank en droog hout. Wanneer u lichte houtsoorten gebruikt (bv. populier) zal de korf erg mooi branden, maar dan moet u wel regelmatig aanvullen.
 • Als het hout iets fijner gekliefd is dan normaal zal de tekening egaler uitgelicht worden.
 • Voorzie voldoende hout, u zal in elke vuurkorf om de 20 minuten 3-4 blokken hout moeten werpen. Voorzie +/- 10kg hout per uur per vuurkorf.

Wegbergen

 • Laat de vuurkorf gerust buiten staan na gebruik. Vanaf deze egaal bruin is kan u overwegen om ze na gebruik binnen te plaatsen.
 • Let op dat de vuurkorf goed afgekoeld is voordat u ze verplaatst. Voor de korf maakt het niet uit, voor uw handen wellicht wel.
 • De mantel kan u van de binnenkorf schuiven, het is gemakkelijker om de mantel en de binnenkorf apart te verplaatsen

IN DE SHOP

845.00

Dit is onze populairste vuurkorf. En terecht. Zowel overdag als 's nachts kan u genieten van deze blikvanger.

Deze vuurkorf heeft een mantel van 2 millimeter dik corten-staal. De bodemplaat (binnenin) is gemaakt uit een dikke plaat van roestvrij-staal waaruit het iconische Nochless logo gesneden is.

Wij garanderen u vele jaren plezier met dit pronkstuk!